2010. július 24., szombat

Biblia ismeret


 

Miért van szükség az újjászületésre?

Öt pontba foglaltuk az újjászületés fontos lépéseit, aminek segítségével helyreállítható kapcsolat Istennel.                                                                                                                           Isten szeret téged:
"Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. (Ján 3:16)
Istennek terve van velünk:
"...én azért jöttem, hogy életök legyen, és bővölködjenek." (Ján 10:10)
Isten vágyik a velünk való közösségre,
Hiszen azért teremtette az embert saját képére és hasonlatosságára, hogy gyönyörködjön benne. A legnagyobb ajándékot adta, az Ő egyszülött Fiát, aki azért halt meg, hogy megbékéltesse az embert Istennel, és a keresztáldozata által örök élettel ajándékozza meg azokat, akik Őt követik.
Mi az oka, hogy a legtöbb ember nincs tudatában Isten szeretetének és tervének?
Miért tátong szakadék Isten és az emberiség között? Ő megmutatta nekünk az utat, életünkre szóló tervét, egyedülálló szeretetét,de az ember önző módon  évezredeken át folyamatosan a maga útját járta és áthágta Isten parancsait, törvényeit.
"Van olyan út, [mely] helyesnek látszik az ember előtt, és vége a halálra menő út." Péld 14:12
"Hanem a ti vétkeitek választanak el titeket Istenetektől, és bűneitek fedezték el orczáját ti előttetek, hogy meg nem hallgatott." Ézs 59:2 
"Mert mindnyájan vétkeztek, és szűkölködnek az Isten dicsősége nélkül." Róm 3:23
Minden embernek megvan a lehetősége, hogy megismerje Istent és helyreállítsa a kapcsolatát vele.
Minden ember szűkölködik Isten nélkül, és ezt az űrt próbálja az ember a legkülönfélébb dolgokkal kitölteni, de mivel alapvetően az Istennel való közösségre vagyunk teremtve, ezt az űrt csak az Ő Fián keresztül tudja kitölteni.
 "Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam." Ján 14:6
Az emberek más megoldásokat keresnek, más isteneket imádnak de csak egyetlenegy megoldás létezik, hogy visszataláljunk Istenhez, ez az út pedig az Ő Fia Jézus Krisztus. Kimondhatatlan szenvedésekkel hordozta el bűneinket  a kereszten miután  megkínozták azért, hogy meg tudjon bocsájtani nekünk Isten. Kifizette helyettünk a bűneink árát. A halálával azonban nincs vége a történetnek, mert feltámadt és legyőzte a halált, hogy nekünk ne kelljen meghalnunk, hanem örök életünk legyen.
"Az Isten pedig a mi hozzánk való szerelmét abban mutatta meg, hogy mikor még bűnösök voltunk, Krisztus érettünk meghalt." Róm 5:8 
"Mert Krisztus is szenvedett egyszer a bűnökért, mint igaz a nem igazakért, hogy minket Istenhez vezéreljen; megölettetvén ugyan test szerint, de megeleveníttetvén lélek szerint" 1Pét 3:18 
"Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus" 1Tim 2:5 
" Vala pedig a farizeusok közt egy ember, a neve Nikodémus, a zsidók főembere:
Ez jöve Jézushoz éjjel, és monda néki: Mester, tudjuk, hogy Istentől jöttél tanítóul; mert senki sem teheti e jeleket, a melyeket te teszel, hanem ha az Isten van vele.
Felele Jézus és monda néki:”
Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik újonan , nem láthatja az Isten országát.”
Monda néki Nikodémus: Mimódon születhetik az ember, ha vén? Vajjon bemehet-é az ő anyjának méhébe másodszor, és születhetik-é?
Felele Jézus: Bizony, bizony mondom néked: Ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet be az Isten országába.
A mi testtől született, test az; és a mi Lélektől született, lélek az.
Ne csodáld, hogy azt mondám néked: Szükség néktek újonnan születnetek.
A szél fú, a hová akar, és annak zúgását hallod, de nem tudod, honnan jő és hová megy: így van mindenki, a ki Lélektől született." Ján 3:1-8
megtér= metanoein(görög) meggondolja magát, megváltoztatja véleményét. A megtérés nem ÉRZELEM, hanem DÖNTÉS!
"Ímé, az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz, és vele vacsorálok, és ő én velem." 
Jel 3:20
Isten szabad akaratot adott minden embernek, így Jézus sem megy erőszakkal senkihez, csak odamegy, ahova hívják
"Mert szívvel hiszünk az igazságra, szájjal teszünk pedig vallást az idvességre." Róm 10:10 
"Mert ha a te száddal vallást teszel az Úr Jézusról, és szívedben hiszed, hogy az Isten feltámasztotta őt a halálból, megtartatol." Róm 10:9 
A MEGTÉRÉS LÉNYEGE TEHÁT EGY SZÍVBÉLI DÖNTÉS ÉS EGY MEGVALLÁS.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése