2010. április 15., csütörtök

Szüntelen imádkozni és meg nem restülni !


Tanács az imádkozókhoz

Valaki a következő szabályokat gyűjtötte össze a Szentírásból az imádkozók részére. Próbáljuk meg mi is alkalmazni ezeket a gyakorlati életben.

Imádkozz minden időben:
„Minden imádsággal és könyörgéssel imádkozván minden időben a Lélek által, és ugyanezen dologban vigyázván minden állhatatossággal és könyörgéssel minden szentekért” Efézus 6: 18.

Imádkozz lélekkel:
„Hogy van hát? Imádkozom a lélekkel, de imádkozom az értelemmel is; énekelek a lélekkel, de énekelek az értelemmel is.” I. Korinthus 14: 15.

Imádkozz röviden:
„Ne gyorsalkodjál a te száddal, és a te elméd ne siessen valamit szólni Isten előtt; mert az Isten mennyben van, te pedig e földön, azért a te beszéded kevés legyen” Prédikátor 5: 2.

Imádkozz szent kezekkel:
„Akarom azért, hogy imádkozzanak a férfiak minden helyen, tiszta kezeket emelvén föl harag és versengés nélkül.” I. Timótheus 2: 8.

Imádkozz hálaadással:
„Semmi felől ne aggódjatok, hanem imádságotokban és könyörgéstekben minden alkalommal hálaadással tárjátok fel kívánságaitokat az Isten előtt.” Filippi 4: 6.

Imádkozz szüntelen:
„Szüntelen imádkozzatok.” I. Thessalónika 5: 17.

Imádkozz hűséggel:
„Közel van az Úr minden őt hívóhoz; mindenkihez, a ki hűséggel hívja őt.” Zsoltárok 145: 18.

Imádkozz titkon:
„Te pedig a mikor imádkozol, menj be a te belső szobádba, és ajtódat bezárva, imádkozzál a te Atyádhoz, a ki titkon van; és a te Atyád, a ki titkon néz, megfizet néked nyilván.” Máté 6: 6.

Imádkozz Jézus nevében:
„És ez az a bizodalom, a mellyel ő hozzá vagyunk, hogy ha kérünk valamit az ő akarata szerint, meghallgat minket” I. János 5: 14.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése